Feest scherm
Begin pagina foto albums
2017 start foto albums

Foto albums van diverse activiteiten binnen onze club

Start met aanvinken van 1 foto.     druk op de foto links voor 1 terug en rechts voor 1 voorwaarts

Nieuwjaars nachttoernooi 7 januari

Voordat het toernooi begon hield onze voorzitter Jane van Bostelen een toespraak en blikte terug op het verleden maar keek ook naar de toekomst van onze vereniging.


Goedenavond allemaal, Hartelijk welkom op deze nieuwjaarsreceptie en ons nieuwjaarsnachttoernooi.


Het is altijd goed om even terug te kijken en vooruit te kijken.


Wat zijn de hoogtepunten en wat zijn de dieptepunten?

  

Ik schrok er best wel van dat het snookercentrum in Warmond eind van de maand om financiële redenen dicht gaat. Je merkt ook dat het snookervirus in Nederland afneemt. Ook wij hebben afscheid van een aantal leden moeten nemen om verschillende redenen, zoals een verhuizing naar Curacao.

Maar vorig jaar hebben wij wel ons 25 jarig jubileum gevierd. Wij zijn er trots op dat we al 25 jaar bestaan, dat we een eigen gebouw waarvan de geldlening met twee jaar volledig is afgelost.

Dat we met 4 junioren toch een actieve juniorenafdeling hebben waarbij één keer per maand getraind wordt.

Dat we een actief bestuur hebben, die als motor de vereniging draaiende houdt.

We hebben vorig jaar 7 toernooien plus een snookermarathon van 19 uur georganiseerd. In totaal hebben hier 120 deelnemers aan meegedaan.

Daarnaast hebben wij nog 2 toernooien voor de junioren georganiseerd.

De barcommissie, natuurlijk willen we ruimer in ons vel zitten wat de bemensing betreft. Maar ondanks uitval o.a. door ziekte hebben we het met elkaar gered. Er staat een team!

Ook zijn wij blij dat we vorig jaar in juni zonnepanelen hebben mogen plaatsen en we hopen hiermee veel energie op te vangen. Zo hebben we nu al ruim €600,00 minder gebruikt dan vorig jaar.


Maar wat is nu onze wens voor het jaar 2017?

Wij zijn een vereniging met een grote variatie aan leden en willen met elkaar een eenheid zijn.

Kijk naar vanavond we hebben leden, oud leden zoals Wim en Edwin en adoptieleden, zoals Nazier, Jay Jay, Jasha en Rene B. Want al zijn jullie geen lid, eigenlijk horen jullie er gewoon bij.

Kortom het is onze wens dat we gaan groeien en dat iedereen zich thuis voelt. En daar hebben we allemaal een bijdrage in.

Probeer andere enthousiast te maken en neem ze een keer mee.

Daarom wil ik eindigen met de ingrediënten voor een mooi snookerjaar:

Respect naar elkaar, eerlijkheid, coaching, sportiviteit, er voor elkaar zijn, gezelligheid, humor en een mooi snookerspel.

Daarom wil ik nu een toost willen uitbrengen op een mooi snookerjaar en een gezellig en sportief toernooi.Wat het toernooi betreft heb ik aan een aantal van jullie beloofd om dit keer met 15 rode ballen te werken. Dus een normaal frame. Dat gaf wat extra tijdruimte binnen het toernooi. (Uiteindelijk werd er door de inwendige mens wat extra pauze gevraagd en werd het net na 3.00 uur).

Ik heb overwogen 17 rode ballen te gebruiken, vanwege 2017.

Of  25 minuten met 15 rode ballen en aansluitend 15 minuten met 1 rode bal. Dan zou je 10 minuten pauze hebben in totaal.

We hebben toch gekozen voor de rust. Zo wordt er maximaal 30 minuten gespeeld met 15 rode ballen. Vijf minuten voor het einde een signaal. Na elk frame vijf minuten pauze en na drie rondes 20 minuten pauze. Dan zijn we met z’n allen klaar om 2.45 uur. Kunnen jullie de tafels opruimen en ik de uitslag afronden.

Iedereen speelt tegen elkaar met de normale regels behalve de miss en foul.

Het verzoek van de bar om bijtijds eten e.d. te bestellen zodat het in de pauzes klaar is. We hebben ook vanavond weer een broodje shoarma.

Dave en Chris spelen standaard op tafel 1, behalve de eerste wedstrijd. En Jan en Edwin op tafel 7 vanwege de camera.

Om 21.00 uur wordt het startsein gegeven voor het eerste frame.